GOEDKOPE VLIEGVAKANTIES

goedkope vliegvakanties

goedkope vliegvakanties

Blog Article

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk binnen je budget de goedkoopste vliegtickets kopen. Sommigen zweren bij 6 weken of zelfs 3 maanden op voorhand op zoek gaan naar de voordeligste vlucht. Anderen nemen graag risico’s en vergelijken nog tot enkele dagen voor hun reisdatum de prijzen en zweren bij last-minutes. Maar wanneer is het beste moment om vliegtickets te boeken of prijzen te vergelijken? Ik leg uit hoe de vliegtuigmaatschappijen hun prijzen bepalen en geef je hacks om ze te snel af te zijn. Meer informatie over goedkope vliegvakanties.

Hoe laat en op welke dag moet ik achter mijn computer zitten?

Vroeger werd ervan uitgegaan dat de goedkoopste vluchten op dinsdagen te vinden waren en het best 6 weken op voorhand werden geboekt. De reden hiervoor was dat luchtvaartmaatschappijen op maandagnacht hun prijzen en vluchten online plaatsten. Bij bepaalde vluchten werden enkele goedkope zitjes aangeboden. Wie dus zijn wekker zette om op tijd te boeken, kon de laagste prijs bemachtigen.

Maar de reissector raakt stilaan meer en meer gedigitaliseerd, en ook de luchtvaartmaatschappijen blijven niet achter. Tegenwoordig passen de automatische systemen van de organisaties dagelijks of zelfs om het uur de prijzen van vliegtuigtickets aan.

Daarnaast worden prijzen ook mee bepaald door digitale advertenties of ‘cookies’, trackers die bijhouden hoe vaak je de site bezoekt. Dat is een van de redenen waarom de prijs kan verschillen op jouw computer tegenover je vriend die bij hem thuis dezelfde tickets opzoekt.

Report this page